March 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Jocul abject al stângii americane de schimbare a numelor

3 min read
Turnul Trump din oraşul New York
Turnul Trump din oraşul New York

Democrații își practică din nou jocul abject de schimbare a numelor.

Mai întâi, în 2015, președintele Obama a schimbat numele celui mai înalt vârf muntos al Americii de Nord din McKinley (care îl onora pe președintele republican originar din Ohio) în Denali. După alegerile prezidențiale din 2016, președintele Trump a dorit să anuleze schimbarea numelui, însă cei doi senatori republicani (doar cu numele) din Alaska, Lisa Murkowski și Dan Sullivan, i-au spus președintelui că nu doresc acest lucru, iar Trump a acceptat, în cele din urmă, să nu se opună schimbării numelui.

Este suficient să spunem că Murkowski însăși a depus un proiect de lege în ianuarie 2015 pentru a re-propune redenumirea celui mai înalt vârf din America în Denali. Cât despre Sullivan, senator în funcţie din 2015, acesta a uitat că raportul de finanțare a campaniei lui de la sfârșitul anului 2013 indica faptul că, din contribuțiile totale de 1,2 milioane de dolari, peste 400,000 de dolari proveneau chiar din statul Ohio.

Atât Murkowski, cât și Sullivan sunt adversari renumiţi ai lui Trump încă din timpul campaniei prezidențiale din 2016.

După aceea, democrații au fost loviţi de mania schimbării numelor de școli și străzi denumite după oameni de stat „indezirabili” pentru stânga, precum președintele George Washington, președintele confederat Jefferson Davis și generalul confederat Robert E. Lee.

Consilierii locali nătângi, dar orbiți de furie după ce Trump a câștigat alegerile prezidențiale din 2016, au vrut neapărat să își arate mușchii în fața comunităților lor. În consecinţă, au organizat întâlniri ad-hoc unde au procedat la schimbarea denumirilor „indezirabile”, ignorând atât voința propriilor lor concetăţeni, cât şi cheltuielile suplimentare uriaşe pe care le implică această decizie. Mai precis, înlocuirea inscripţiilor de pe clădiri şi terenuri de sport, crearea de uniforme noi și schimbări de echipamente, noi anteturi pentru corespondența oficială, precum și alte costuri asociate, care vor crea o imensă presiune asupra bugetelor locale, şi aşa foarte limitate.

Acum, cea mai recentă găselniţă a democraților este să reboteze strada din New York pe care se află Turnul Trump după preşedintele Barack Obama. Pe MoveOn.org a fost lansată o petiţie, transmisă primarului orașului din New York, Bill de Blasio, și Consiliului municipal al orașului New York, care încearcă să schimbe denumirea unei porţiuni stradale de pe Fifth Avenue, între străzile 56 şi 57, în „Bulevardul Președintele Barack H. Obama” și să modifice şi toate adresele de pe acea porțiune a bulevardului. Demarată în luna octombrie 2018, petiția a strâns până acum peste 250.000 de semnături online.

Petiționara, Elizabeth Rowin, în vârstă de 56 de ani, a declarat pentru Newsweek că a scris Consiliului municipal  din New York şi că unii consilieri i-au spus că, dacă iniţiativa va beneficia de suficiente semnături, vor examina problema.

Dacă efortul va avea succes, atunci adresa Turnului Trump se va schimba din 725 Fifth Avenue în 725 Barack H. Obama Avenue. Cu toate acestea, există o mică problemă: reglementările în vigoare impun ca persoanele care beneficiază de asemenea onoruri să fie decedate cu cel puţin doi ani înainte de a putea fi luate în considerare.

Strategia de schimbare a numelor continuă deja tendința activiștilor bigoţi de stânga care doresc să impună în școli și comunități un nou limbaj alternativ bazat pe „termeni” politici corecți și pe o împărţire diferită a sexelor.

Aceste jocuri de schimbare a numelor vor continua. Dacă nu sunt oprite, ele vor schimba iremediabil însăşi fibra națiunii, onomastica și toponimia tradițională americană, iar într-o bună zi ne vom trezi că locuim în altă ţară.

 

NOTĂ – Dreptul de reproducere a articolului, în variantele engleză şi română, aparţine autorului şi este folosit cu permisiunea acestuia.

Variante ale articolului au fost publicate în AMERICAN THINKER şi INTELLECTUAL CONSERVATIVE.

 

TIBERIU DIANU, autor de cărţi şi multiple articole de drept, politică și societăţi postcomuniste, locuieşte şi îşi desfăşoară activitatea în Washington, DC şi poate fi urmărit pe MEDIUM.

 

*****

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.