3 Responses to “ARCTICA: RECONFIGURAREA ZONELOR DE INFLUENŢĂ ALE STATELOR UNITE ALE AMERICII ŞI RUSIEI”

  1. MARCELA DESCULTU says:

    Articolul prezintă clar şi documentat problemele încă nerezolvate dintre Statele Unite și Rusia, precum Ucraina, Crimeea, gazoductul Nord Stream 2 și amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016. În afară de acestea, mai există problema arctică. Cei doi președinți, Trump și Putin, au fost de acord să se întâlnească din nou, mai târziu în cursul anului. Toate aceste aspecte trebuie rezolvate în viitor.

  2. MARCELA DESCULTU says:

    Statele Unite nu au rămas pasive și au luat măsuri preventive împotriva acţiunilor Rusiei. Garda de Coastă americană își va mări numărul de spărgătoare de gheață, iar președintele Trump a alocat fonduri suplimentare în acest scop. Pe un plan mult mai amplu, Statele Unite trebuie să-și reconfigureze strategia în regiunea arctică. Pe linie militară, cooperarea dintre Statele Unite și aliații săi nordici trebuie intensificată pentru a contracara mai eficient influența Rusiei în zonă.

  3. MARCELA DESCULTU says:

    Arctica a fost şi rămâne un subiect tradiţional de conflict, deoarece zona este bogată în petrol și gaze, însă a rămas în mare măsură neexplorată. Ambii președinți, american şi rus, se luptă pentru interesele țărilor lor. Prezența militară a Rusiei în regiune creează suspiciuni și nervozitate. Rusia încearcă să-și împingă granițele în zona arctică, iar Putin consideră regiunea ca fiind în sfera de influență rusă.

Leave a Reply

VIDEO

TAG CLOUD

Sponsors