9 Responses to “ARCTICA: RECONFIGURAREA ZONELOR DE INFLUENŢĂ ALE STATELOR UNITE ALE AMERICII ŞI RUSIEI”

 1. MARCELA DESCULTU says:

  Articolul prezintă clar şi documentat problemele încă nerezolvate dintre Statele Unite și Rusia, precum Ucraina, Crimeea, gazoductul Nord Stream 2 și amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016. În afară de acestea, mai există problema arctică. Cei doi președinți, Trump și Putin, au fost de acord să se întâlnească din nou, mai târziu în cursul anului. Toate aceste aspecte trebuie rezolvate în viitor.

 2. MARCELA DESCULTU says:

  Statele Unite nu au rămas pasive și au luat măsuri preventive împotriva acţiunilor Rusiei. Garda de Coastă americană își va mări numărul de spărgătoare de gheață, iar președintele Trump a alocat fonduri suplimentare în acest scop. Pe un plan mult mai amplu, Statele Unite trebuie să-și reconfigureze strategia în regiunea arctică. Pe linie militară, cooperarea dintre Statele Unite și aliații săi nordici trebuie intensificată pentru a contracara mai eficient influența Rusiei în zonă.

 3. MARCELA DESCULTU says:

  Arctica a fost şi rămâne un subiect tradiţional de conflict, deoarece zona este bogată în petrol și gaze, însă a rămas în mare măsură neexplorată. Ambii președinți, american şi rus, se luptă pentru interesele țărilor lor. Prezența militară a Rusiei în regiune creează suspiciuni și nervozitate. Rusia încearcă să-și împingă granițele în zona arctică, iar Putin consideră regiunea ca fiind în sfera de influență rusă.

 4. sebastian says:

  Articolul propune o tematica putin neglijata, insa relevanta. Mai ales prin necesitatea imbunatatirii flotei americane, prin adaugarea de spargatoare de gheata.

 5. yunfang says:

  Articolul propune o tematica putin neglijata, insa relevanta. Mai ales prin necesitatea imbunatatirii flotei americane, prin adaugarea de spargatoare de gheata.

 6. valention says:

  Articolul reiterează idea unei Rusii militarizate ce nu-şi schimbă intenţiile niciodată. Poate Rusia are încă planuri revanşarde de reposedare a zonei Alaska.

 7. damocles says:

  Deşi redus în pagini, articolul devine o introducere în politica exterăa şi ne dă de gândit în privinţa controversatelor probleme actuale legate de Rusia expansionistă.

 8. angela says:

  Articolul propune o tematică puţin neglijată, însă relevantă. Mai ales prin necesitatea îmbunătăţirii flotei americane, prin adăugarea de spărgătoare de gheaţă.

 9. florin says:

  Un articol merituos si documentat.
  Rusia ramane mereu un lup cu naravul neschimbat.

Leave a Reply

VIDEO

TAG CLOUD

Sponsors