March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Consulat itinerant la Detroit, Michigan, 12 Septembrie 2015

2 min read

Consulat itinerant la Detroit, Michigan, 12 Septembrie 2015

12 septembrie 2015

Consulatul General al României la Chicago anunţă organizarea de consulat itinerant (oferire de servicii consulare) la Detroit, Michigan, în ziua de sâmbătă, 12 septembrie 2015.

Adresa:

777 Woodward Avenue, Suite 300, Detroit, Michigan 48226 (sediul Consulatului Onorific al Romaniei la Detroit)

 

Data şi programul de lucru:
12 septembrie 2015 (sambata), orar: 9.00 am – 5.00 pm

Servicii consulare:

Acte notariale (procuri si declaratii), cereri de reinnoire carte de identitate, cereri de obtinere duplicate de acte de stare civila (certificate de nastere, casatorie, deces), cereri de clarificare de cetatenie romana, cereri de procurare din Romania de acte de studii si certificate de cazier judiciar si legalizari de copii de pe inscrisuri romanesti originale.

Acte necesare:

In vederea autentificarii procurilor/declaratiilor, persoanele interesate trebuie sa prezinte:

Pasaport romanesc sau american valabil original si/sau carte de identitate romaneasca valabila originala, photo ID american original si/sau permis de conducere american original si copia actului de identitate al persoanei imputernicite (mandatarul din Romania).

Totodata, in functie de specificul actului notarial, va fi nevoie de copia actului de deces (succesiuni), copia actului de vanzare-cumparare/donatie (imobiliare), copia actului de nastere minor (declaratie acord parinti pentru calatorie minor) etc.

 

Toti solicitantii sunt rugati sa prezinte un plic postal pre-platit si auto-adresat (FedEx sau UPS), in vederea primirii actului/documentului solicitat.

Prezentarea documentelor în original, semnarea formularelor şi achitarea taxelor consulare se vor face la momentul prezentării în faţa consulului, conform legii.

Taxele consulare:

Taxele consulare se vor percepe in numerar (cash) sau money order. Nu se accepta cec personal sau carte de credit/debit.

Pentru a evita aglomeraţia şi pentru a putea procesa un număr cât mai mare de cereri, serviciile consulare vor fi prestate in ordinea sosirii.

Persoanele interesate sunt rugate să se informeze cu privire la actele necesare, cerinţele legale specifice serviciilor consulare mentionate si taxele consulare, consultând site-ul Consulatului General al Romaniei la Chicago: www.chicago.mae.ro

*

Recomandări de la Consulatul Onorific din Detroit: Este bine să ştiţi că în faţa clădirii sunt construcţii, deci va trebui să parcaţi undeva mai departe, sau la subsolul clădirii, unde parcarea costă între 4-12 $, depinde cât staţi.

Detroit

6 thoughts on “Consulat itinerant la Detroit, Michigan, 12 Septembrie 2015

  1. Eu si sotia mea Argentina Colev cu domicviliul in Windsor Canada(visavis de Detroit MI) va rugam sa acceptati reinnoirea pasaportului romanesc (care expira in Mai 2017)cu ocazia Consulatului itinerant in Detroit pe 12 Septembrie 2017.Am procedat similar acum 10 ani cu bunavointa dumneavoastra intrucat pentru noi este foarte dificil sa ne deplasam la Consulatul General din Toronto situat la 400 Km de noi.Speram sa putem calatori vara aceasta in Romania pe baza pasaportului canadian care este activ
    Cu multa stima Argentina si Gheorghe Colev.

    1. Domnule George Colev, noi doar am pus o stire transmisa prin Consulatul Onorific din Detroit, in 2015. Incercati sa sunati eventual direct la Consulatul din Chicago.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.