March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Simona Halep a ajuns în Top 5!

2 min read

simona-halep-eugenie-bouchard-indian-wells-videoSimona Halep continuă seria rezultatelor formidabile din acest an – după un “ sfert” la Australian Open, și un titlu WTA la un turneu de categoria Premier, la Doha – cu o prezență în semifinală, la Indian Wells. Simona Halep “ nu a ratat calificarea în finală”, așa cum titrează un cotidian din România, ci a reușit să se califice în semifinala de la Indian Wells. Nu este nicio ratare, este o mare performanță! Simona Halep urcă vertiginos pe culmile tenisului mondial, ajungând acum la borna nr.5, fiind cea mai bine clasată jucatoare de tenis din istoria tenisului feminin românesc, astfel predicția numarului unu mondial, Serena Williams, a devenit realitate mult mai repede decât chiar ea, însăși, preconizase.

Visul Simonei este, însă, caștigarea unui turneu de Grand Slem, după cum a și declarat unui canal de televiziune american: “I’m now the best Romanian in history for rankings – but my goal is to win a Grand Slam, and then maybe I’ll be the best, because Virginia won the French Open. “ Singura jucatoare din România care a reușit o performanță de genul acesta, fiind actuala sa manageră, Virginia Ruzici, caștigătoare la Roland Garros în anul 1978.

Simona Halep, port-drapelul sportului românesc contiună să fie…amazing! La începutul anului 2012, Simona se afla pe locul 47 ATP. Ascensiunea sa pe gologota tenisului mondial a fost una extraordinară și iată că la nici 2 ani de la apariția în Top 50, Simona Halep reușește să ajungă în primele cinci jucatoare din lume.

“I’m a normal girl, like everybody, and I just like to go shopping, I like listening to music, speaking on WhatsApp on my phone – I don’t watch movies in my room because I cannot stay focused two hours!” , declară Simona Halep într-un interviu după meciul cu canadianca Bouchard.

Într-adevar, o adolescentă modestă, fără ifose și aere de vedetă, o tânară frumoasă, ambițioasă și foarte muncitoare care s-a “zidit” în tenis, iar acum se bucură de succese deosebite, materializate în premii consistente. Întotdeauna este mai ușor să ajungi pe culmi, dar este foarte greu să te menții acolo. Să sperăm că Simona Halep, nu numai că va reuși să stea cocoțată în lumea bună a tenisului, dar va reuși să escaladeze și piscurile, să-și adauge în parmalesul ei, deja valoros,  și un titlu (sau mai multe) de Grand Slem.

După Virigina Ruzici și Ilie Nastase, tenisul românesc se mândrește cu o nouă stea…în fapt, un luceafar în plină desfășurare.

 

Viorel VINTILĂ

Freelance Journalist

California, USA

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.