March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Simona Halep – luceafărul sportului românesc

2 min read

Simona HalepSimona Halep continuă să fie amazing și să ne facă mândri că suntem români. A ajuns nr. 9 mondial în WTA! Este a treia jucătoare româncă în Top 10 după Virginia Ruzici și Irina Spârlea  Anul trecut a fost unul formidabil, un an în care a câștigat șase turnee WTA. După Serena Williams, Simona a avut cele mai multe meciuri câștigate. Succesul ei este unul extraordinar deoarece a fost obținut pe toate suprafețele de joc. Polivalența este de netăgăduit.Anul acesta a început sub cele mai bune auspicii.

 

După un “sfert” la Australian Open, unde doar și-a făcut încălzirea, a urmat o victorie uriașă într-un turneu de categoria Premier 5, turneul de la Doha. În urma unui meci senzațional a învins-o pe  Angelique Kerber (Germania), cap de serie numărul 6 şi locul 9 WTA, după ce în semifinale trecuse de Agnieszka Radawanska, a doua favorită, în urma unui meci în care a revenit de la 2-5 în primul set, reușind, în final,  să se impună cu 7-5, 6-2, dovedind că stă foarte bine și la capitolul mental. În urma victoriei de la Doha, Simona și-a îmbogățit contul bancar cu $ 400.000 și a ajung pe locul 9!

 

După această superbă victorie, Simona Halep a declarat: “it’s one of the best moments of my life”.  Pe 21 Noiembrie 2013 a fost declarată “WTA’s Most Improved Player of the year” și a fost numită de către ESPN ”Center Courts 2013 Most Improved Player”.

 

Se pare că predicția marei campioane Serena Williams se va adeveri curând: Simona Halep va ajunge în TOP 5! Mi-aș permite să fac și eu o predicție: Simona va câștiga un turneu de Mare Slem. Când? Nu știu, dar  îl va caștiga. Modestia, tenacitatatea, seriozitatea și dedicația extraordinară alaturi de un caracter frumos și un mental puternic sunt ingrediente care o recomandă și care o vor ajuta să câștige și un turneu de Mare Slem.

 

Felicitari Simona și te așteptăm curând să ridici și cupa unui turneu de Mare Slem. Dupa Virigina Ruzici și Ilie Nastase, sportul românesc se mândrește cu o noua stea…în fapt, un luceafar…

 

Viorel VINTILĂ

Freelance Journalist

California, USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.