March 29, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Gheorghe Gheorghiu:” Viața mea a fost mereu ca o vacanță…”

7 min read

Ghe GheCând spui Gheorghe Gheorghiu, spui :”Daca dragoste nu e, nimic nu e!”.

Gheorghe Gheorghiu, mesagerul dragostei, un trubador veșnic îndrăgostit de fumos și de viață –  Gigi, cum îi spun prietenii – a rămas același romantic incurabil, un menestrel sensibil al secolului XXI, a cărui muzică unește suflete, răscoloste nostalogii și stârneste pasiuni .

 Muzică artistului Gheorghe Gheorghiu a cărui carieră  muzicală a trecut de borna cu numărul 35 are  un mesaj simplu: dragostea pentru oameni. Gigi  își păstrează același timbru vocal cald și sensibil care l-a consacrat și care continuă să bucure sufletele românilor  “înfometați”  de muzică de calitate. 

 În fiecare vară, Gigi își mută  “ambasada” în Olimp, la Cireșica, unde alături de alți cunoscuți interpreți de muzică ușoară  încânta inimi, alină suflete și aduce câteva ore  de  bucurie celor care au decis să își încheie seară (și bine au făcut) pe terasă de la Cireșica – o locație paradisiaca  aflată pe buza Mării Negre. Recent am avut plăcerea să mă reîntâlnesc cu Gigi, un prieten bun, ocazie cu care am realizat interviul de mai jos….

  …

Gigi, te salut cu prietenie şi mă bucur să te regăsesc, Ce mai face trubadurul inimilor veşnic îndrăgostite?

Viorel, te salut şi eu, cu aceeaşi aleasă prietenie. Trubadurul, cum frumos îi spui tu, face ce a învăţat el mai bine, şi anume: cântă peste tot. Şi, întotdeauna, cântă pentru inimile îndrăgostite, dar şi pentru inimile aflate în căutarea acestui sentiment superb şi unic: dragostea! Şi voi continua să cânt, până când dragostea va înceta să mai existe…(râde)

 

Într-un interviu cu tine, de acum vreo doi ani, ocazie cu care ne-am întâlnit în State, în Sacramento îmi spuneai că: “Viaţa mea e ca o vacanţă”. Chiar aşa?

Viaţa mea a fost mereu ca o vacanţă… Şi asta pentru că bunul Dumnezeu aşa mi-a organizat întreaga viaţă, aşa cred ca mi-a fost destinul, un destin pe care nu l-aş schimba pentru nimic în lume…şi cum să nu fie o vacanţă perpetuă…dacă nu-s la mare, sunt la munte, dacă nu-s nici la mare, nici la munte, sunt în …ţările calde.(râde).

 

Gigi in San FranciscoPe unde poate fi găsit Gigi Gheorghiu în viitorul apropiat?

Vara asta, “copilăresc” la Venus…(râde). Aici, voi sălăşlui mai bine de 4 luni….până când toamna îşi va cere drepturile. Apoi, iarna, mă retrag la munte, mai precis la Bran, unde pe 1 ianuarie îmi voi sărbători şi ziua mea de naştere. De ziua îndrăgostiţilor (Valentine’s day- n.a), pe 14 februarie, voi avea concerte în Irlanda, la Dublin.Urmează perioada dedicată femeilor,

1-8 Martie, cand voi avea mai multe spectacole în care se va celebra femeia,fie ea iubită, soţie, fiică sau…soacră.(râde). Şi, ca de obicei, de 1 Mai, voi reveni la reşedinţa mea de vară, în Olimp, la Cireşica….şi tot aşa, se reia ciclul vieţii mele…o vacanţă fără de sfârşit…(râde)

 

Când mai revii în State?

Cred că în primăvară am să dau o fugă în “ţara lui bine”(râde). Aş vrea să mă întâlnesc cu Igor, prietenul şi orchestratorul meu din New York, cu care voi lucra la un album nou.Nu pot să fac o haltă în State, fără să îmi văd cel mai frumos cadou făcut de Dumnezeu, fata mea, Andra,care locuieşte pe lângă tine, în California. Apoi voi face un tur de forţă pentru a-mi vizita prietenii împrăştiaţi pe tot cuprinsul Americii….la Chicago, în Las Vegas, Florida şi New York. Voi încheia periplul de peste ocean cu o “fugă” în Canada….

 

Gigi si Andra, la CiresicaFiica ta, o frumuseţe de fată, locuieşte în America….cât de des revine în România? Se simte mai ataşată de România sau de State?

Fiica mea, Andra, a fost în Romania anul acesta, de Paşte şi am petrecut împreună 10 zile de vis.Deşi, îi place mult România, ea se simte mai ataşată de America, doar a crescut acolo de mică şi s-a acomodat foarte bine, Revine însă, în România, cu mare plăcere şi întodeauna se simte minunat….şi cum să nu se simtă minunat, dacă tatăl ei, îi face toate poftele….(râde)

 

Care este secretul longevităţii tale? Cu dragostea cum stai?

Am să-ţi fac o confidenţă şi am să-ţi spun secretul meu, dar te rog să rămână între noi(râde)….Secretul meu este faptul că nu am niciun secret! (râde). Ştiu că aici, te referi la partea artistică, şi îţi pot spune că am fost foarte atent la versurile pe care le-am scris. Am vrut doar versuri curate, sincere, care să aibă substanţă şi în care să se regăsească foarte mulţi şi în general toţi spun că parcă am scris cântecele despre viaţa lor, acesta este secretul…! Feedback-ul pozitiv pe care l-am primit este răsplata mea cea mai mare; foarte mulţi îmi spun că parcă aş fi scris aceste versuri pentru ei…dacă vrei, poate fi acesta, acel secret de care aminteai.

Cât despre capitolul dragoste, îţi pot spune că stau bine. Chiar foarte bine! Singura mea reclamaţie ar fi că România are prea multe frumuseţi naturale, care vor să fie iubite. Este foarte greu, dar mă străduiesc.(râde)

 

An de an revii la Cireşica…o locaţie superbă….pe care am vizitat-o anul trecut şi pot spune că, într-adevăr, este un mic paradis estival. Ce te atrage acolo?

Pentru mine Cireşica şi Familia Minca (patronii complexului Cireșica – n.a)  sunt ceva foarte special. Este ca a doua mea casă, a doua mea familie..şi, sincer îţi spun, foarte rar întâlneşti în acest domeniu, oameni atât de curaţi sufleteşte şi care sunt foarte corecţi şi împart tot ce câştigă.Toţi care vin la “Cireşica” pleacă de la noi foarte mulţumiţi şi cu promisiunea că vor reveni şi la anul. Ajunsi acasa, povestesc prietenilor si aşa se duce vestea..astfel, an de an, avem din ce în ce mai mulţi turiști care ne calcă pragul…

 

Daca ai avea din nou 20 de ani, ce ţi-ar fi plăcut să faci? Tot muzică?

Răspunsul este foarte simplu: tot muzică! Nu cred că aş putea face altceva, nu aş putea supravieţui fără muzică, dar, după cum ştii, destinul le aranjează pe toate. Cine ştie, poate aş fi putut să fiu un sportiv de performanţă,….nu poţi să ştii! (râde)

 

Gigi cu AndraPasiuni? Plăceri?

Am multe pasiuni, însă, la loc de frunte aş putea spune că cel mai mult îmi plac maşinile şi călătoriile…să văd lumea şi să cunosc şi alţi oameni, din alte zări….Cât despre plăceri….fetele frumoase!(râde). Îmi mai plac vinurile bune şi alese….şi, of course, acest drog virtual… numit Facebook.

 

Ce îţi place cel mai mult în State? Cum ţi se par românii de acolo?

În State îmi place atitudinea oamenilor de acolo! Sunt mult mai relaxaţi, zâmbesc foarte mult şi sunt foarte optimişti. Mentalitatea asta foarte sănătoasă este contagioasă şi te face să te simţi bine în compania lor. Românii pe care i-am întâlnit sunt oameni deosebiţi care, de fiecare dată când am concerte, sunt prezenţi în număr mare…dovada că sângele apă nu se face…dorul rămâne ….dor!

 

Care este, în opina ta, cel mai frumos oraş din ţară şi de ce? Cât de des revii în locul unde te-ai născut?

Ha, ha, ha! M-ai întrebat pentru că ştiai cum am să răspund: Braşov! Nu numai pentru că m-am născut şi am copilărit acolo, dar şi pentru că oamenii sunt parcă dintr-un alt aluat: mai buni, mai deştepţi şi mai frumoşi la suflet! Sper să nu supăr pe nimeni, dar asta e părerea mea….Cât despre zona şi locurile din Braşov, nu am întâlnit încă pe nimeni căruia să nu îi facă plăcere să viziteze această perlă montană a României – Braşovul! Revin la Braşov, cât de des pot. Chiar îmi pare rău că nu mi-am făcut permanent reşedinţa la Braşov.Am cumpărat o casă mare, dar la Buftea…nu ştiu ce a fost în capul meu. Oricum, şi Buftea este frumos, dar sincer orice comparaţie cu Braşovul este inutilă…nu degeaba a fost declarat cel mai frumos oraş din România. Românii ştiu de ce…(râde)

 

Până în toamnă vei fi la Cireşica…care ar fi motivele pentru care lumea s-ar înghesui pentru un loc pe terasă la Cireşica?

Cireşica este Raiul pe pământ, şi asta nu o spun numai eu.Aici, la Cireşica, se desfăşoară un program artistic de excepţie cu artişti de prima mână: Mirabela Dauer, Raul, George Rotaru,

Condurache, Doru Tufiş şi subsemnatul. De asemenea avem un balet de excepţie: baletul Cireşica! Reclama cea mai bună ne-o fac turiştii care, seară de seară, se înghesuie pentru un loc la masă, pentru a savura un spectacol de cea mai bună calitate. Serviciile sunt pe măsură, adică de 5 stele…mâncarea şi băutura, de asemenea, sunt la înălţime. Atmosfera este foarte relaxantă şi propice şi, cred eu, este locul perfect unde îţi poţi încheia o seară pe litoral.

 

Un mesaj pentru cititori…

Îi iubesc pe toţi şi îi aştept pe parcursul verii, aici, la Cireşica, în Olimp. Nu vor regreta…le doresc să iubească şi să fie iubiţi,…pentru că, nu-i aşa, unde dragoste nu e, nimic nu e!

 

 

Viorel VINTILĂ

Freelance Journalist

California, USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.