March 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Simona Halep şi-a încheiat aventura de la US Open

2 min read

Simona Halep US OpenSimona Halep, cap de serie numărul 21 şi locul 19 WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală ale US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Jucătoarea română şi-a încheiat frumoasa aventură la US Open, fiind eliminată în optimile de finală de italianca Flavia Pennetta, care a câştigat cu 6-2, 7-6 (7/3). Halep, care a avut cel mai bun parcurs al ei la un turneu de tenis de Mare Şlem, a rămas cu 280 puncte WTA şi cu un cec de 165.000 dolari.

Meciul, primul de pe arena a doua a complexului de la Flushing Meadows, a început la ora 11,00, locală, dar s-a întrerupt după o oră şi 10 minute, aproximativ, din cauza unei rafale de ploaie. În acel moment, după ce câştigase primul set, cu 6-2, experimentata jucătoare italiană se afla în pragul pierderii celui de-al doilea set: Simona Halep conducea cu 5-4 şi 40-30, aflându-se la serviciu, deci avea minge de set. Se pregătea să servească, dar arbitra de scaun a oprit jocul chiar în acel moment, iar la reluare, Pennetta, complet refăcută fizic şi psihic, a răsturnat situaţia, calificându-se în sferturile de finală.

După 4 turnee câştigate în această vară, pe trei suprafeţe diferite, prezenţa în ultimele 16 jucătoare la US Open reprezintă un rezultat meritoriu pentru Simona Halep, care îi va mai aduce un nou salt în ierarhia WTA, la alcătuirea următorului clasament. În prezent, românca este pe 19, a patra jucătoare din ţara noastră care ajunge în Top 20. (sursa: Agerpres)

 

A consemnat pentru Curentul Internațional,

Valentin POPESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.