March 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Barcelona câştigă a unsprezecea Supercupă a Spaniei

2 min read

Catalanii au câştigat cea de-a unsprezecea Supercupă a Spaniei din istorie.

Champions LeagueÎn ciuda noului record stabilit, FC Barcelona nu a strălucit în meciul de pe CampNou, cu Atletico Madrid, încheiat cu scorul de 0-0. Cu o săptămână în urmă, pe Vicente Calderon, cele două grupări marcaseră fiecare câte o dată.

Cu Lionel Messi într-o zi mai slabă, dar cu portarul Victor Valdes în mare formă, goalkeeper-ul salvându-şi echipa de două ori, în faţa lui Arda Turan şi David Villa, FC Barcelona a irosit cea mai mare ocazie a meciului în minutul 89.

Messi a trimis mingea în bara transversală, iar scorul a rămas neschimbat până la final.

Neymar şi superstarul argentinian au făcut pereche pe teren pentru prima oară din primul minut de joc, însă cele două vete nu s-au înţeles prea bine.

În ciuda jocului neconvingător, FC Barcelona a cucerit cel de-al 16-lea trofeu din ultimele patru sezoane şi pe primul cu Gerardo Martino pe Banca tehnică.

Martino i-a dedicat succesul fostului tehnician de la FC Barcelona, Tito Vilanova, care s-a retras de pe banca tehnică pentru a-şi continua lupta cu cancerul.

“Acest triumf le aparţine celor care au muncit aici în sezonul trecut. Eu l-am câştigat doar în urma unor împrejurări nefericite. Acest trofeu este al jucătorilor şi al lui Tito şi al echipei sale de antrenor”, a spus Martino. (de Sorin Breazu)

 

A consemnat pentru Curentul Internațional,

Valentin POPESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.