March 14, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Tribunalul de la Lausanne desfiinţează Rapid Bucureşti

2 min read

Decizie TASTribunalul de arbitraj pentru sport de la Lausanne a dat publicităţii, pe 2 august, decizia prin care, în esenţă, Concordia Chiajna a fost reintegrată în prima divizie a fotbalului românesc, în timp ce Rapid Bucureşti, menţinută iniţial în Liga 1, în urma unui baraj decis de Comitetul executiv al Federaţiei române de fotbal, a fost retrogradată.

Conţinutul integral al hotărârii ‘TAS 2013/A/3247 CS Concordia Chiajna împotriva Federaţiei române de fotbal&SC FC Rapid SA’:

’1. Apelul introdus pe 11 iulie 2013 de către CS Concordia Chiajna împotriva deciziei luate de Comitetul executiv al Federaţiei române de fotbal pe 6 iulie 2013 de a se disputa un meci de baraj (knock-out game) între CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este admis.

2. Decizia luată de Comitetul executiv al Federaţiei române de fotbal pe 6 iulie 2013 cu privire la meciul de baraj între CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este anulată.

3. Federaţia română de fotbal este obligată să califice şi să înregistreze CS Concordia Chiajna în Prima Divizie a Campionatului românesc pentru sezonul 2013/2014 în locul SC FC Rapid SA.

4. Costurile arbitrajului, ce urmează a fi stabilite, vor fi plătite de Federaţia română de fotbal.

5. Federaţia română de fotbal este obligată să plătească CS Concordia Chiajna suma totală de 5.000 de franci elveţieni (cinci mii de franci elveţieni) drept contribuţie pentru acoperirea cheltuielilor legate de această procedură de arbitraj.

6. Orice moţiune sau cerere în această cauză va fi respinsă.

Dată la Lausanne, Elveţia, 2 august 2013′

Hotărârea TAS este semnată Marco Balmelli, arbitru unic. Sursa: Agerpres

 

A consemnat pentru Curentul Internațional,

Valentin POPESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.