April 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

TAYLOR SWIFT A SUSŢINUT DOUĂ CONCERTE SPECTACULOASE LA WASHINGTON D.C.

4 min read

RED-TAYLOR-SWIFT-wbSimona BOTEZAN

 

Cunoscuta cântăreaţă pop-country, Taylor Swift, a susţinut două concerte la Verizon Center din Washington DC, în data de 11 şi 12 mai 2013. Concertele fac parte din turneul de susţinere a albumului „Red”, lansat la 22 octombrie 2012. Albumul „Red” este al patrulea din cariera sa şi s-a vândut în 1,2 milioane de exemplare în prima saptamană. Este o performanţă extraordinară pentru orice artist, cu atât mai mult pentru o tânără de numai 23 de ani!

 

Turneul cântăreţei Taylor Swift a început la 13 martie 2013 în Omaha, unde s-a bucurat de prezenta a 27.877 de spectatori la primul concert.  La concertele din 11 – 12 mai, de la Verizon Center Washington DC, au participat un numar similar de spectatori. Până la sfârşitul lunii septembrie, Taylor Swift şi invitatul ei special, din Marea Britanie, Ed Sheeran, vor susţine 66 de concerte pe stadioane şi arene din toate marile oraşe ale Canadei şi Statelor Unite.

 

Între 29 noiembrie şi 14 decembrie 2013, turneul „Red”se va muta la Antipozi, cântăreaţa având programate ultimele cinci spectacole din acest an în Australia şi Noua Zeelandă. Turneul din America de Nord se va încheia cu un concert  în data de 21 septembrie, la Nashville, Tennessee, locul în care Taylor Swift şi-a început cariera muzicală în anul 2006, la vârsta de 17 ani.

 

Cântăreaţa este într-o formă fizică foarte bună. Apariţiile ei din turneul „Red” sunt extrem de dinamice şi spectaculoase. De la începutul turneului, Taylor Swift a acordat mai multe interviuri pentru posturi radio si televiziuni din SUA, iar specialiştii se aşteaptă la o performanţa notabilă şi la un număr record de spectatori pentru turneul „Red”.  Dealtfel, pentru cele două concerte din 11 -12 mai de la Verizon Center Washington DC, biletele s-au epuizat cu o lună înainte de spectacole. Souvenir-urile puse la dispoziţie de organizatori – brăţări, tricouri şi parfumuri – s-au epuizat înainte de intrarea în scenă a cântăreţei.

 

Începând din 2008, performanţele artistei pop-country au fost tot mai bune de la un album la altul. Succesul ei creşte după fiecare rundă de talk-show și după fiecare apariţie în direct. Dacă albumul ei de debut din 2006, s-a vândut în 3,6 milioane de exemplare, cel de-al doilea album de studio „Fearless” – lansat în noiembrie 2008 – a consacrat-o ca vedetă internaţională. După lansarea super hit-urilor „Our Song” ; „Love Story”; „Eyes Open” sau „You belong with me”, performanţele artistei au fost urmărite constant de mass media şi specialiştii din lumea muzicală. Aceştia au declarat că turneul de promovare a albumului „Red” o va plasa pe Taylor Swift pe o treaptă superioară a carierei ei şi există indicii că va fi o performanţă uluitoare.

 

În anul 2009, Taylor Swift s-a clasat pe locul 69 în topul Forbes, cu cei 18 milioane de dolari obţinuţi din vânzarea albumelor ei de studio. Pentru o debutantă, care avea atunci doar 19 ani, această performanţă a însemnat confirmarea talentului ei deosebit. Hit-urile ei: „You belong with me” ; „We Are Never Ever Getting Back Together”şi „Our Song” – difuzate zilnic pe posturile de radio din America de Nord în ultimii 3 ani, au propulsat-o în topul celor mai valoroşi artişti pop-country ai momentului.

 

Albumul „Fearless” a ajuns pe locul 1 în Billboard 200 Album Chart şi s-a vândut în 592.304 de exemplare în prima săptămână, reprezentând un mare debut pentru orice artist country; i-a dat cantaretei cel mai bun start online pentru orice album country din istorie. Primul single de pe acest album, intitulat  „Love Story”a devenit în scurt timp un mare hit international și a ocupat locuri fruntașe în topurile country și pop.

 

Taylor Swift s-a impus în primăvara anului 2012 cu piesa „Eyes Open” –  tema centrală de pe coloana sonoră a filmului „The Hunger Games” – un alt succes rasunator al tinerei interprete pop-country. În anul 2012, Taylor Swift a câştigat acelaşi premiu ca Michelle Obama. Cântăreaţa a primit Premiul The Big Help, în prezenţa lui Michelle Obama, care a fost deţinătoarea distincţiei în urmă cu doi ani, pentru promovarea sportului şi a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor. Swift a fost premiată pentru că a promovat lupta împotriva violenţei în rândul tinerilor şi a ajutat la strângerea de fonduri pentru victimele tornadelor din sudul Statelor Unite ale Americii

 

Taylor Swift este şi primul artist din istorie, care a reuşit să vândă două albume diferite în peste un milion de exemplare, într-un singur an şi să se claseze în top 10 la sfârșitul anului.  De asemenea, este și prima femeie din istorie, care a avut un single country timp de opt săptămâni, pe locul 1 în topul Billboard 200. Talentul ei incontestabil este confirmat de evoluţiile sale spectaculoase din turneul „Red”.

 

Simona BOTEZAN

Washington DC, SUA

15 mai 2013

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.