March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Fuego si Jolt Kerestely – o colaborare de succes

2 min read

paulJolt Kerestely, premiul pentru compozitie din partea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, pentru piesele interpretate de Fuego

Un artist poate fi definit de forma artei create, pe care o daruieste eternitatii. Iar atunci cand aceasta este creionata ca un tot unitar, ca un act de inalta tinuta, ecourile devin confirmari ale valorii. De asemenea, artistul este conturat de cei ce ii completeaza viziunea si care percep muzica asemeni lui, reusind sa gaseasca aceeasi sublima maniera de a se exprima.

Colaborarea maestru – discipol dintre Fuego si Jolt Kerestely se dovedeste a fi de succes, amandoi reusind sa-si dea nuantele potrivite creatiilor. Astfel, pe 5 aprilie 2013, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România a decernat premiile pe anul 2012, recompensand cele mai reprezentative capodopere din domenii diverse ale artei muzicale, din zone precum jazz-ul, muzica usoara, intrumentala, vocala sau muzicologie.

In cadrul acestei manifestari, maestrul Jolt Kerestely a primit premiul pentru compozitie la secţiunea de muzică jazz/ pop, pentru un grupaj de melodii , acestea fiind “Anii mei flori de tei”, “Covor de lacrimi “, “Prinţesa mea”, “De câte ori iubesc”, pe versuri de Carmen Aldea Vlad si interpretate maiestuos de Fuego.

Conlucrarea dintre cei doi s-a nascut in urma cu multi ani, la inceputul carierei lui Paul, moment in care Jolt Kerestely i-a acordat o sansa artistului descoperind potentialul sau si investind in el incredere si determinare. Aceasta legatura s-a perpetuat in timp, iar in urma cu un an, cei doi au inceput sa conceapa un album de suflet, o bijuterie componistica si interpretativa, un album de autor.

Acest album va fi lansat in luna iunie a acestui an si va incununa cariera maestrului. Materialul va cuprinde si piesele ce au fost premiate, precum si alte piese ce vor atinge nemurirea artistica si care vor deveni embleme atat pentru maestru cat si pentru discipol.

” Ma simt onorat atunci când spun, cu umila condescendenta, ca am colaborat atat de armonios si ca, din aceasta unire a fortelor creatoare, se va naste un album de autor sublim.

O serie de cantece ample, piese ce au atingere de geniu si urme de dramatism îmbinat cu sensibilitate. Acest proiect grandios a confirmat, deși nu era nevoie, ca maestrul Jolt rămâne in continuare un colos al compozitiei, un punct de referință pentru tot ceea ce reprezintă muzica românească.

Cred în perenitatea creaţiei domniei sale, în rezonanţa între oamenii care simt la fel şi încearcă să facă lumea mai armonioasă, semănând lumina din noi.

Va rămâne „Copacul” viguros al muzicii uşoare româneşti, o „Viaţă de artist” trăită întru muzica şi frumos, care, în„Dimineţi cu ferestre deschise” către „Lumea de dragoste”, a invocat „Tăcutele iubiri”, aşternând „Covor de lacrimi” de fericire.

Rodica Elena Lupu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.