March 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

ÎN JOCUL PRIMELOR IUBIRI

2 min read

PRIMELE-IUBIRI-X4wbGabriela Genţiana GROZA       

 

Sfioşi ghiocei-

se-nfiripă din slove

frumos început

 

Locaşul librăriei clujene „Diverta” invită la petrecerea unor clipe speciale când au loc lansările de carte. Pe lângă cei interesaţi de un autor sau altul, sosiţi la eveniment, se apropie de locul ademenitor al noutăţii, şi cei aflaţi în acel moment printre standurile doldora de tomuri.

 

Lansarea începe… doamna Mariana Enache, prietena scriitorilor, desfăşoară pas cu pas intrarea în lume a  noului volum! E un nou născut, un pui de scriere care va fi ridicat pe braţe de condeieri mai vechi. Rostesc aprecieri asupra calităţii povestirilor şi a versurilor din volum, scriitorii Constantin Zărnescu, Ştefan Melancu şi subsemnata, Gabriela Genţiana Groza. Este cartea „Primele iubiri” care cuprinde creaţii ale membrilor cenaclului „Nicolae Labiş” de la Şcoala Generală „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca.

 

Argumentează ivirea scrierilor elevilor de care se ocupă în cenaclu, poeta Teodora Jurma, care a prefaţat cartea şi doamna profesoară Cecilia Chinde, atente la acurateţea exprimării autorilor în mirabila limbă română.

 

Întâlnirea de suflet, deosebit de emoţionantă, cu copii talentaţi se încheie admirabil în acordurile de chitară strunită cu talent de domnul profesor Dan Leonard şi glasurile angelice  ale fetelor din grupul vocal al şcolii. Cântul lor mângâie inimile ascultătorilor, cărţile se însufleţesc şi vibrează împreună cu ei. Le-am dedicat celor care au creat delicatele clipe, câteva gânduri în versuri.

 

Când primăvara-a anunţat

Că vine neîntârziat,

Mă bucur ca să întâlnesc

Filon de suflet românesc.

 

Elevi şi dascăli îndrăgesc

O slovă scrisă şi-ndrăznesc

Să lase urme de neşters,

În povestire sau în vers.

 

Cu drag cuvintelor le-au dat

Veşmânt frumos, înmiresmat,

Ce mâine fi-vor amintiri

În cartea „Primele iubiri’’.

—————————————

Gabriela Genţiana GROZA

Cluj-Napoca

martie 2013              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.