March 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Interviu cu Analia SELIS

4 min read

        Despre simpatica şi frumoasa Analia Selis am aflat mai multe din internet.

        Este originară din Tucuman-Argentina şi este căsătorită cu muzicianul Răzvan SUMA. Născută în zodia Taurului, Analia marturiseşte despre ea că este foarte sinceră, sentimentală şi fericită, despre care spune că este o stare obligatorie.

       A absolvit Facultatea de Arte Muzicale din San Miguel, Argentina.

      Tânăra interpretă doreşte să convingă publicul că muzica este cel mai frumos mod de a exprima sentimentele pure şi curate pe care le simţim faţă de cei dragi. Mesajul pe care îl transmite Analia este cel de iubire faţă de tot ce este în jur. Ea s-a inspirat atât din cultura şi tradiţiile Argentinei şi s-a lăsat influenţată de regretatele cântăreţe, argentinianca Mercedes Sosa şi de brazilianca Elib Regina.

     Cântecele Analiei sunt fie creaţii proprii, fie adaptări tradiţionale în ritmuri de rumba şi bolero. În compunerea ritmului muzical şi al versurilor, Analia se inspiră din sentimentele sale faţă de ţară, familie, prieteni, iubire. 

Deşi, este conştientă că vine cu un stil nou pentru România, Analia este încrezătoare în succesul său, deoarece mizează pe originalitate şi este o apariţie fermecătoare, trebuie să recunoaştem.

     Pe lângă activitatea muzicală, Analia este pasionată de studiul limbilor străine, a urmat cursuri de limba germană şi franceză în cadrul prestigioasei instituţii de învăţământ Harvard şi a învăţat limba italiană în Argentina, la Facultatea Dante Aligheri dar cea mai mare dorinţă a ei este de a face cunoscut ritmul pur latino american. Idealul sau este ca prin intermediul muzicii sale să vadă publicul fericit.

        Analia este frumoasă, simpatică şi tare prietenoasă. În timpul cât am stat de vorba cu ea am înţeles că-şi iubeşte tare mult fetiţa, soţul şi muzica. Tot ce face este din inimă şi pune mult suflet pentru a dărui perfecţiunea şi dragostea celor din jur.

    „mă inspir din muzica argentiniană”

Adalbert  GYURIS:

De unde pasiunea pentru muzică ?

Analia  SELIS:

De mică, de la mama. Ea nu este muzician dar şi-a dat seama  de potenţialul meu. De mică îmi plăcea să cânt şi mama mi-a alimentat această plăcere. Ea m-a trimis sa cânt în cor şi mai târziu la şcoala de muzică.

– Cum ai aflat de “Cerbul de aur” şi cum te-ai decis să participi la acest concurs ?

– Eram în România deja şi aveam trupă. Căutam pe internet festivaluri de muzică în România şi aşa am găsit „Cerbul de Aur”. Am scris, am trimis demo şi am intrat în concurs.

– Te-ai gândit înainte de a veni în România că vei ajunge să te stabileşti aici ?

-Nu, acum nouă sau zece ani habar nu aveam că România va fi ţara unde mă voi stabili. După aceea l-am cunoscut pe Răzvan, am avut o intuiţie că voi veni dar în nici un caz că va fi aşa de frumos.

– Cum te-ai hotărât totuşi să rămâi ? Care au fost argumentele tale ?

– Dragostea, muzica, ce am construit aici, prieteni şi de puţin timp Noa. Cele mai mari motive de a rămâne aici în ţară sunt Răzvan şi Noa.

– Ai ajuns acum să spui că şi în România eşti acasă ?

– Da dar acasă e şi în Argentina, mai nou un pic şi în Spania unde e familia mea.

– Diferă muzica de la noi cu cea din Argentina ?

– Da însă chiar dacă diferă muzica folclorică atât a noastra cât şi a voastra are o similitudine,se cântă cu sufletul .

– Îţi compui tu muzica ? Te inspiri din muzica argentiniană sau mai nou din cea românească ?

– Da, îmi compun muzica şi mă inspir din muzica argentiniană.

– Ai incercat să cânţi şi alte stiluri ?

– Sigur dar nu aşa de reuşit cum cânt muzica care mă reprezintă.

– De curând ai devenit mâmică, s-a schimbat viaţa ta ? Crezi că şi fiica ta te va impulsiona să scrii muzică pentru …copii?

– Da, viaţa mea s-a schimbat în bine, Noa este un frumos motiv ca sa fiu fericită. Deja compun toată ziua cântecele pentru Noa, când ne jucăm, când îi dau lăptic, când mergem în parc, îi cânt foarte mult, improvisez tot felul de cântecele.

– Dragă Analia  îţi doresc să rămâi mereu optimistă, cu multe idei şi să ne încânţi de fiecare dată cu apariţiile tale.

        Mulţumesc mămică dragă pentru acest interviu de suflet !!!

                                                      

Adalbert  GYURIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.