March 15, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Viata este o tragedie a nutritiei

5 min read

VIATA ESTE O TRAGEDIE A NUTRITIEI

Autor: Emil Gheorghiu

     Acesta era titlul unei carti noi in limba engleza „Life is a Tragedy of Nutrition”, planificate sa o public la sfarsitul anului trecut. Cand m-am intors insa din vizita in Romania in luna Septembrie, am constatat ca am pierdut tot ce aveam salvat in computer, inclusiv cartea pregatita pentru a fi publicata.
      Tot pe aceasta tema am publicat in 2003 la Editura Ceres din Bucuresti, „Principii de Nutritie Biologica”, lucrare pe care o gasiti la toate bisericile  romanesti din Detroit.
      Problema dietetica, “ce trebuie sa mancam, ca sa fim sanatosi si cum trebuie sa vindecam o boala”, este o problema de viata si de moarte. Confuzia si ignoranta noastra in materie de sanatate si nutritie umana este de fapt  „legatura care lipseste in mintea omului modern”.
     Alimentele specifice adaptarii noastre biologice sunt fructele, legumele, semintele si nucile. Cu cat ne indepartam mai mu;lt de aceste alimente, cu atat mai multe probleme de sanatate vom avea in viata noastra, si chiar sa facem „viata o tragedie a nutritiei”.
     In alimentatie depinde mai mult de 90% din cauzele tuturor bolilor. In consecinta, toate incercarile de vindecare a bolilor vor esua, atata timp cat noi refuzam sa punem accentul in mod special pe alimentatie.
     Animalele in natura au instincte, si cu instinctele lor consuma numai alimentele specifice speciei lor. In acest fel ele previn imbolnavirille, si daca totusi se imbolnavesc, ele nu au nevoie de medici si medicamente;  ele se retrag la umbra si  inceteaza sa mai manance. Sistemul alimentar al omului este asa de pervertit incat el confunda o viata imbelsugata cu o viata sanatoasa; si daca se imbolnaveste, el pune vina pe germeni si virusuri, nu pe hrana gresita pe care el o consuma toata viata lui.
     Astazi noi traim o mare criza de educatie si sanatate si nimeni nu vrea sa stie ca amandoua aceste crize sunt cauzate de un sistem gresit de nutritie si asistenta medicala. Noi confundam grija pentru sanatate cu tratamentele medicale, cand de fapt tratamentele de orice fel nu sunt o solutie buna, ci cauza agravarii crizelor de sanatate. Asistenta medicala, asa importanta cum este de fapt, este recomandata si inevitabila numai in cazuri de accidente si urgente cand medicamente si interventii chirurgicale trebuie folosite pana cand trece criza. In toate celelalte cazuri sunt o frauda si o crima pentru a ne distruge  sistemul imun, pentru a reduce populatia la mai mult de jumatate, si pentru a instaura o dictatura globala.
     Majoritatea alimentelor noastre sunt produse si industrializate de marile corporatii internationale. Ele sunt interestae in profitul lor, nu in sanatatea noastra. Repet acest lucru, pentru ca sanatatea este cea mai mare avere a unui om, avere pe care nu o aprecien decat dupa ce o pierdem. Aceste ferme comerciale produc o varietate de alimente fara valoare nutritiva, sau cu foarte putine elemente nutritive pentru corpul si mintea noastra complexa. Omul obisnuit – si chiar medicii – blameaza orice, cu exceptia alimentelor, drept cauza a imbolnavirilor. Ei nu stiu, si vorbind de medici, ei nu vor sa stie cat de murdar este corpul nostru in interior datorita lipsei noastre de educatie in materie de nuitritie si sanatate, si greselilor noastre de alimentatie si supra-alimentatie.
     Vindecarea este o problema personala. Vindecarea se face automat de corpul nostru si depinde in totalitate de „ a manca sau a nu manca” atunci cand suntem bolnavi. Cand corpul nostru, care este mai inteligent ca noi, vrea sa elimine toxinele, care pot cauza diferite boli, provoaca o criza de eliminare sub forma de raceala sau gripa.
     Daca alimentele sunt cauza principala a tuturor bolilor cunoscute, si a epidemiilor care nu vor intarzia sa apara, atunci este logic ca noi trebuie sa invatam cum sa traim sanatos pana cand nu este prea tarziu, si pana cand nu degeneram intr-o specie degenerata din punct de vedere genetic.
     S-ar putea ca eu sa fiu acuzat ca exagerez cand spun ca „viata este o tragedie a nutritiei” in cea mai bogata tara din lume, in care peste 50% din populatie este obeza. Ii rog pe cei sceptici sa pastreze acest articol pana cand vor realiza  ce inseamna sa produci alimente cu ajutorul ingrasemintelor chimice, sa consumi alimente care au fost recoltate mai inainte de coacere completa, sau alimente care au fost recoltate cu mult timp inainte de a ajunge la consumator. Sa nu mai vorbim de produsele chimice folosite la conservarea, industralizarea si pasteurizarea alimentelor.
     Este suficient sa stiti ca atunci cand se folosesc ingraseminte chimice, plantele nu mai asimileaza o serie de minelale si micro-elemente  din sol, printre care si cuprul fara de care fierul nu poate fi folosit la crearea hemoglobinei din sange. Alimentele ne coapte sau recoltate cu mult inainte de a ajunge la consumator, pierd multe din vitaminele care contribuie la o digestie buna.
     Cum  putem noi sa traim o viata sanatoasa, si sa ne bucuram de toate beneficiile pe care ni le ofera o viata lipsita de imbolnaviri, era scopul acestei carti pierdute in computer.
     In primul rand printr-o educatie corecta care astazi lipseste in toate scolile si universitatile publice. Oamenii trebuie sa invete ca bolile si imbolnavirile apar numai atunci cand nu sunt respectate legile naturale. Este normal sa fim sanatosi si este anormal sa ne imolnavim. Ei trebuie sa cunoasca legile unei sanatati bune pentru a se  feri de toate cursele si tentatiile care le poate intalni in viata, de multe ori cu concursul guvernului ales de noi pentru a ne proteja de abuzurile propriilor nostri teroristi: regim alimentar corect folosind numai anumite alimente proaspete si in combinatii compatibile. Alimentele care nu nu sunt destinate hranei pentru om, sunt otravuri. Ei trebuie sa cunoasca toate aceste legi inca de copii, ca sa exceleze in viata, educatie si sanatate.   
     In al doilea rand, cand oamenii se imbolnavesc – in ciuda educatiei primite – ei trebuie sa inlature cauza, nu sa suprime simptomele. In literatura medicala bolile au peste  20,000 de cauze, cand in realitate ele au o singura cauza: toxicitatea cauzata de mostenirea genetica, alimentatie si mediu (stress si poluare). Dar, indiferent de mostenirea noastra genetica, daca folosim o alimentatie corecta, intr-un mediu sanatos, putem sa traim o viata sanatoasa pana la adanci batranete.
     Aceasta carte pe care voi incerca sa o refac din memorie si din notele pastrate, daca nu voi putea recupera HD-ul distrus, o voi dedica omului obisnuit care doreste sa evite imbolnavirile; Presedintelui Jimmy Carter, laureat al Premiului Nobel pentru Pace si singurul presedinte cunoscut de mine care nu a mintit poporul American; si noului Presedinte Barack Obama pentru a-l inspira sa faca o Reforma a sanatatii si educatiei dupa modelul Israelului, singurul guvern cunoscut de mine care pune „echitatea inaintea libertatii” pentru tot poporul, nu numai pentru o elita.
     Dar, noi toti trebuie sa intelegem ca numai in timp de pace putem sa construim o „Ordine Sociala mai Buna”, decat o dictatura globala preconizata de „Noua Ordine Mondiala”, in timp ce razboaiele aduc saracie, boli, suferinte, noi crize financiare, economice si morale, insecuritate, anarhie si terorism in locul unui castig colectiv.
     Pentru cei care au intrebari de pus pe marginea acestui articol, va rugam sa intrati on line la www.mcollan@yahoo.com sau sa ne scrieti la urmatoarea adresa:
George Emil McOllan, Founder
Health Heritage Foundation
P.O.Box 130147
Ann Arbor, MI 48113  

Ing. Emil Gheorghiu, M.S., Ph.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.