March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Intrarea in NATO ne-a costat doua miliarde de euro?

1 min read

geoananato

Mircea Geoana este responsabil pentru contractul cu Bechtel, a declarat Radu Berceanu în cadrul unei emisiuni tv. „În perioada în care s-a semnat contractul cu Bechtel, Mircea Geoana a facut demersurile necesare, fiind ambasador in SUA în acele timpuri. S-a speculat ca acest contract a fost atribuit atât de repede, contract cu o valoare de peste doua miliarde de euro, pentru a ne usura intrarea in NATO“, a declarat ministrul Transporturilor.

„Vreau sa-i aduc aminte domnului Geoana ca banii în Ministerul Transporturilor nu dispar, dar sunt putini, pentru ca avem în prezent un contract cu Bechtel de doua miliarde de euro, un contract prost pentru România, contract semnat de Nastase si Mitrea, în perioada când Geoana era ambasador în SUA, contract ce s-a negociat în 6-7 zile pentru a ajuta România sa intre în NATO“, a spus Radu Berceanu.
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii a declarat recent ca pretul estimat initial pentru constructia Autostrazii Transilvania, în contractul cu Bechtel, nu a avut o baza reala si a fost prezentat „ca sa sune bine“.
„În contract nu exista niciun fel de termen, nu exista niciun pret, niciun fel de cantitati. Exista termene tinta, preturi tinta si cantitati tinta“, a spus Radu Berceanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.